Teretana se sastoji od cca 25 sprava V-gym proizvodnje sa olimpijskim setom utega, dok je aerobni dio zastupljen spravama LifeFitnessa.

 

 

Uz pravilno programiranje i kontrolu treninga, vježbanje u teretani preporuča se svima bili to vrhunski sportaši, rekreativci ili osobe u procesu oporavka nakon operativnog zahvata ili ozljede.

Fat Burning je program kojem je cilj dodatno sagorijevanje masnih naslaga i oblikovanje tijela. To se, uz pravilan režim prehrane, postiže produženim aerobnim djelovanjem u trajanju od oko 45-50 min. Intenzitet rada je varijabilan, a koreografije jednostavne, te je prihvatljiv i početnicima kao i vježbačima s iskustvom.
Kombinira se korištenje raznih vrsta rekvizita: bučice, elastične gume i trake, nožni utezi, step platforme, lopte.

Sat završava ciljanim vježbama snage, istezanja i relaksacije. Budući su koreografije izuzetno jednostavne, a intenzitet rada je moguće individualno prilagoditi, ovaj program pogodan je i za početnike, a zbog upotrebe Lo Impact koraka (bez poskoka i skokova) i za osobe s problemima koštano-zglobnog sustava.

Ovo je program u kojem se kombiniraju različiti aerobni programi: Hi-Lo, Step, Body Sculpt, Total Body Toning, New Body,...
Programi i upotreba raznovrsnih rekvizita izmjenjuju se iz sata u sat što omogućuje ravnomjerno djelovanje na funkcionalne i motoričke sposobnosti kao i korištenje muskulature. Tempo glazbe može biti različit i varira u zavisnosti od odabira koraka, zahtjevnosti koreografije i programa koji se provodi, a prilagođava se mogućnostima grupe.
Nakon aerobnog (kondicijskog) dijela sata provode se ciljane vježbe snage kojima se djeluje na učvršćivanje muskulature cijelog tijela, a statičkim vježbama istezanja održava se elastičnost mišića, tetiva i ligamenata i poboljšava pokretljivost svih koštano-zglobnih struktura.
Koreografije su zahtjevnije, a intenzitet rada viši, te se preporučuje iskusnijim vježbačima i onima s boljom kondicijom.

Bedra-Trbuh-Leđa-Stražnjica je program za učvršćivanje navedenih mišićnih skupina i oblikovanje tijela. Nakon jednostavnog zagrijavanja u trajanju od 15 - 20 minuta izvode se vježbe snage za ciljane mišićne skupine, a sat završava vježbama istezanja i opuštanja aktiviranih mišića.
Vježbe snage i mišićne izdržljivosti provode se uz korištenje otpora koristeći za to samo gravitaciju i težinu vlastitog tijela ili uz pomoć rekvizita - bučica, nožnih utega, elastičnih guma, traka ili malih lopti.
Program je namjenjen svima bez obzira na dob, spol i razinu motoričkih znanja i vještina, a prihvatljiv je i osobama s problemima koštano-zglobnog sustava i zrelije životne dobi.
Redovitim vježbanjem učvrstite navedene mišiće, osjećajte se bolje i budite zadovoljni svojim izgledom.

Tae-bo danas se trenira kao aerobic i spada u aerobike jačeg intenziteta. Vježbe kombiniraju plesne korake preuzete iz klasičnog aerobika i borbene udarce preuzete iz kick boxa I taekwando-a. Sam naziv tae bo znači Total Awareness Excellence Body Obedience. Vježbe se rade samostalno iI nije predviđen za borbu ili samoobranu. Nema obaranja, hrvanja ili borbe na tlu.

Prvenstveno se svrstava u kardio trening kojim se poboljšava kondicija i izdržljivost. Pokreti su kontrolirani, udarci se izvode punom snagom. Pravilnim vježbanjem kao i u aerokickboxu, poboljšava se gipkost tijela, koordinacija pokreta, a regulira se tjelesna težina. Trening traje maksimalno do 55 minuta.

Pilates vježbama učvršćujemo mišiće i postižemo gipkost i ravnotežu tijela. Vježbanjem ujedinjujemo um i tijelo te je program pristupačan svakom tipu vježbača. Vježbe se izvode u različitim stupnjevima pa ih svatko može prilagoditi svojim potrebama i mogućnostima. Vježba se uz opuštajuću glazbu te je naglasak na pravilno disanje i na vježbe za jačanje kralježnice i trbuha. Koriste se rekviziti kao što su lopte (velike i male), bučice i trake.

Kickboxing je jedan od najpopularnijih, modernih borilačkih sportova na svijetu. Kao takav egzistira i u fitness centru „SPORT LIFE“, za sada samo u rekreativnom pogledu, ali nadamo se da ćemo kroz određeno vrijeme sastaviti i natjecateljsku skupinu.

Otok Rab uz svoje prirodne ljepote ima i takvu klimu da se pripreme za gotovo sve sportove mogu odvijati tijekom cijele godine. Čisti zrak, staze za trčanje uz more, smještajni kapaciteti,sportska dvorana, teniski tereni i fitness centar „SPORT LIFE“čine ponudu koja će zadovoljiti uvjete svih sportskih klubova odnosno sportaša. Za uspješnost u svim sportovima neophodna je priprema koja se odvija u fitness centrima. Danas je nezamislivo profesionalno baviti se natjecateljskim sportom bez adekvatne kondicijske pripreme odnosno rada sa opterećenjem. Zato je otok Rab i fitness centar „ SPORT LIFE“ vrhunski izbor za provedbu fizičke pripreme sportaša.